Fetás-Pestos-Baconos göngyölt karaj, édesburgonyával.
Ami így néz ki:
A karaj még a hétvégi sütés eredménye. Az édesburgonyát tegnap készítettem. Gondoltam milyen fenséges kis kajcsim lesz így ma, így dél körül...ÉÉÉÉs nagyjából igazam is lett. De csak nagyjából. Az édesburgi ugyanis nem jó a göngyölt karajommal.Egyszerűen nem illenek össze az ízei. Nem vagyok egy nagy gourmand. Lehet ezért nem volt nálam meg az összhang.
Valahogy sosem szerettem a sós húsokat édes köretekkel vagy töltelékekkel. Biztosan sokan esznek gyümölccsel töltött húsokat, vagy kompótot a rántott húshoz. Na, én mindig is a savanyúságot választottam, ha ilyen irányú döntésre kényszerültem. Aztán, kissé nyitottabbá váltam, már jöhetett a Hawaii pizza, vagy az aszalt szilvás göngyölt husi. De ez túl megy a kompromisszumkészségemen. Még úgy is, hogy a Paleo örvend az ilyen sós-édes kombóknak. Sok recept van, ahol húst és gyümölcsöt használnak. Az édesburi ugyan nem gyümölcs, de ÉDES, nagyon is édes.
Így hát külön ettem meg. Volt a hús, meg utána a desszert :)